Babysim och simskola

Vad kul att du är intresserad av vår verksamhet! På den här sidan hittar du en kortare beskrivning av våra kurser i babysim och simskola samt information om när vi har kursstarter under året.

Babysim

3 månader - 2 år

Babysim

För de allra yngsta barnen erbjuder vi babysim i en lugn och trivsam miljö. Här är målet att du, tillsammans med ditt barn, utforskar vattnet med hjälp av lek och sång. De första åren är det extra viktigt att repetera övningar för att skapa en trygghet i och runt vatten.

Under simningen lägger vi stor vikt vid vattensäkerhetsövningar som syftar till att barnen redan från tidig ålder ska lära sig självräddning om olyckan är framme.

2 - 9 år

Simskola

Från det att barnen är 2 år och uppåt har vi grupper med och utan förkunskapskrav. I grupperna för nybörjare prioriterar vi vattenvana och att barnen ska vara bekväma med att t ex doppa huvudet och flyta på rygg. Allt eftersom introduceras sedan mer teknik i form av de olika simsätten, dyka från kanten etc. Oavsett ålder blandas lek och sång med teknikövningar för att skapa en rolig och uppmuntrande miljö för barnen.

Då vi har simundervisning i mindre varmvattenbassänger är det lagom att simma hos oss upp till cirka 9 års ålder.

Simskola
Simskola

Engagerad personal

Våra instruktörer

Simlektionerna leds av våra duktiga och engagerade instruktörer som det går att komma i kontakt med via länken här nedan.

Simundervisning i Skåne

Våra bassänger

Vi har simundervisning i våra varmvattenbassänger belägna i Malmö, Lund och Lomma. Vattentemperaturen ligger kring 34 grader vilket skapar en skön undervisningsmiljö för både barn och föräldrar.

Bassängen på Rönnen i Malmö går bra att hyra för t ex ett badkalas eller vattengympa. Besök följande sida för mer information.

Kursstarter under 2024
Babysim & simskola
Vecka 3
Babysim & simskola
Vecka 12
Intensivsimskola
Sommaren
Babysim & simskola
Vecka 33
Babysim & simskola
Vecka 42

Simning året runt

Kursstarter och kostnad

Vi har flera kursstarter under året och kostnaden är 1900 kr (3610 kr för steget Ankorna) för nio simtillfällen.

Det går nu att boka plats till sommarens intensivsimskola samt den ordinarie kursstarten vecka 33 i Malmö, Lund och Lomma. Vill du bli meddelad när vi lägger upp platser till kommande kursstarter kan du registrera din mejladress till vårt utskick.