Simundervisning för barn

Vad kul att du är intresserad av vår simskola! Här nedan hittar du en kortare beskrivning av vår verksamhet samt information om när våra kurser startar.

Simundervisning

3 månader - 2 år

Babysim

För de allra yngsta barnen erbjuder vi babysim i en lugn och trivsam miljö. Här är målet att du, tillsammans med ditt barn, utforskar vattnet med hjälp av lek och sång. De första åren är det extra viktigt att repetera övningar för att skapa en trygghet i och runt vatten.

Under simningen lägger vi stor vikt vid vattensäkerhetsövningar som syftar till att barnen redan från tidig ålder ska lära sig självräddning om olyckan är framme.

2 - 9 år

Simskola

Från det att barnen är 2 år och uppåt har vi grupper med och utan förkunskapskrav. I grupperna för nybörjare prioriterar vi vattenvana och att barnen ska vara bekväma med att t ex doppa huvudet och flyta på rygg. Allt eftersom introduceras sedan mer teknik i form av de olika simsätten, dyka från kanten etc. Oavsett ålder blandas lek och sång med teknikövningar för att skapa en rolig och uppmuntrande miljö för barnen.

Då vi har simundervisning i mindre varmvattenbassänger är det lagom att simma hos oss upp till cirka 9 års ålder.

Simskola

Engagerad personal

Våra instruktörer

Simlektionerna leds av våra duktiga och engagerade instruktörer som genomgått utbildning enligt Simskoleförbundets riktlinjer.

Simundervisning i Skåne

Våra bassänger

Vi har simundervisning i våra varmvattenbassänger belägna i Malmö, Lund *, Lomma och Västra Ingelstad. Vattentemperaturen ligger kring 34 grader vilket skapar en skön undervisningsmiljö för både barn och föräldrar.

* Bassängen i Lund genomgår just nu en renovering som väntas vara klar i slutet av 2021.

Kursstarter under 2021
Simskola
Vecka 4/8
Simskola
Vecka 14/18
Intensivsimskola
Sommaren *
Simskola
Vecka 33
Simskola
Vecka 42

* Se följande sida för mer information om intensivsimskolan.

Simning året runt

Kursstarter och kostnad

Vi har flera kursstarter under året och kostnaden är just nu 1800 kr för nio simtillfällen. Lektionstiden är 30 minuter. Platserna för varje kursomgång läggs normalt upp på bokningssidan några veckor innan kursstart.

Det går nu att boka plats till sommarens intensivsimskola i Malmö och Lomma samt till den ordinarie kursstarten vecka 33 i Malmö, Lomma och Västra Ingelstad.