not-bakgrund

Angående covid-19 (coronavirus)

Med anledning av den rådande situationen med covid-19 kommer vi på den här sidan samla all information som rör simningen. Vi följer givetvis hela tiden utvecklingen och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten går ut med vilket gör att informationen kan komma att ändras.

Uppdatering den 3/4:

Hej!

Här följer uppdaterad information om hur vi agerar utefter Folkhälsomyndighetens riktlinjer som kom den 1 april.

Folkhälsomyndigheten anser att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska fortsätta. Att gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Det vi ska göra, och gör, löpande är att se över riskerna för smittspridning i verksamheten.

Till simskolan kommer vi när vi är friska. Vid minsta sjukdomssymtom stannar man hemma. Minst två symtomfria dagar ska ha gått innan ni börjar simma igen. 

Vi har små simgrupper med begränsat antal deltagare. Under den här perioden ser vi om möjligt att endast en förälder/vuxen per barn följer med till simskolan.

Avstånd håller vi så gott det går. Vi ser över våra simövningar och anpassar även dessa efter det. I omklädningsrum och inne i simhallen försöker vi sprida ut oss i allra möjligaste mån.

I våra omklädningsrum har vi satt ut desinfektionsmedel och pappersservetter så att var och en kan torka av sin sittyta. Som vi alla vet är det även viktigt att man ofta tvättar händerna med tvål och varmt vatten. Städningen i övrigt är redan sedan tidigare utökad.

Då den rådande situationen är ny för oss alla gör vi vårt yttersta för att anpassa simskolan så att era barn ska få fortsätta med sin undervisning. Vi fortsätter givetvis att följa utvecklingen och kan komma med nya besked längre fram.

Varma hälsningar 
Elin

VD
Piggelins barnsim

 

Rönnen, Malmö
Simningen pågår som vanligt, dock med följande tillägg:

På Rönnen har vi möblerat om och utökat möjligheterna till att byta om och duscha inne i simhallen. Väljer man att duscha där går det just nu bra att göra det med badkläder på, dock ska man givetvis som vanligt tvätta sig noga med tvål och schampo innan lektionen. 

Se även till att följa nedan anvisningarna när ni kommer till badet.

 

Månstorps Ängar, Västra Ingelstad
Simningen pågår som vanligt, dock med följande tillägg:

Från och med nu får vi inte använda huvudingången för att komma till bassängen. Till vänster om huvudingången finns en nödutgång som vi nu ska använda istället. Nödutgången är normalt sett låst men det kommer finnas personal på plats som hjälper er in. Den här åtgärden görs i förebyggande syfte då Månstorps Ängar är ett äldreboende där många alltså tillhör en av riskgrupperna.

Se även till att följa nedan anvisningarna när ni kommer till badet.


Habo Gård, Lomma
Simningen pågår som vanligt. Se till att följa nedan anvisningar när ni kommer till badet.

När det kommer till själva simundervisningen gäller det att vi alla bidrar till att begränsa spridningen av viruset så gott vi kan:

  • Vid symtom som feber, hosta, snuva, andningsproblem etc stannar man hemma från simningen. När man har tillfrisknat avvaktar man i minst två dygn innan man börjar simma igen. Missade simtillfällen går att ta igen genom att boka återsim vid ett senare tillfälle. Under sommarens intensivsimskola kommer vi nu även sätta in extra återsim som går bra att boka.
 
  • Se till att ha en god handhygien och tvätta händerna noga med tvål och vatten när ni kommer in i lokalerna.
 

Aktuellt hos oss

De senaste nyhetsuppdateringarna

Kursstart vecka 34

Efter ett långt sommaruppehåll är det nu dags att dra på sig badkläderna och hoppa i bassängen. Vecka 34 startar kursen och pågår sedan fram

LÄS MER »

Vår målsättning är att erbjuda en rolig och lärorik simundervisning för barn, från deras allra första simtag som små bebisar till dess att de bemästrar de olika simsätten när de blir lite äldre.