not-bakgrund

Angående covid-19 (coronavirus)

Informationen nedan är uppdaterad den 23/3.

Med anledning av den rådande situationen med covid-19 (coronaviruset) kommer vi på den här sidan samla all information som rör simningen. Vi följer givetvis hela tiden utvecklingen och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten går ut med vilket gör att informationen kan komma att ändras. 


Den 20/3 gick 
Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, ut med följande information:

”Det är viktigt att idrottsrörelsen fortsatt har aktivitet för barn och unga. Att stänga ner simövningar, och liknande för unga, är inte bra och inte meningsfullt. Vi kommer därför komma ut med information speciellt till de som ansvarar för sådana aktiviteter om hur man kan minska smittspridning vid sådana aktiviteter.”


OBS!
Längre ner har vi lagt upp vad som gäller när man kommer till simningen. Se till att läsa igenom och följ den informationen.


Rönnen, Malmö
Simningen pågår som vanligt. Se till att följa nedan anvisningar när ni kommer till badet.


Månstorps Ängar, Västra Ingelstad
Simningen pågår som vanligt, dock med följande tillägg:

Från och med nu får vi inte använda huvudingången för att komma till bassängen. Till vänster om huvudingången finns en nödutgång som vi nu ska använda istället. Nödutgången är normalt sett låst men det kommer finnas personal på plats som hjälper er in. Den här åtgärden görs i förebyggande syfte då Månstorps Ängar är ett äldreboende där många alltså tillhör en av riskgrupperna.

Se även till att följa nedan anvisningarna när ni kommer till badet.


Habo Gård, Lomma
Vecka 13 startar simundervisning för samtliga grupper på Habo Gård. Information om kompensation för det första inställda simtillfället kommer skickas ut lite längre fram.

När det kommer till själva simundervisningen gäller det att vi alla bidrar till att begränsa spridningen av viruset så gott vi kan:

  • Vid symtom som feber, hosta, snuva, andningsproblem etc stannar man hemma från simningen. När man har tillfrisknat avvaktar man i minst två dygn innan man börjar simma igen. Missade simtillfällen går att ta igen genom att boka återsim vid ett senare tillfälle. Under sommarens intensivsimskola kommer vi nu även sätta in extra återsim som går bra att boka.
 
  • Se till att ha en god handhygien och tvätta händerna noga med tvål och vatten när ni kommer in i lokalerna.
 

Aktuellt hos oss

De senaste nyhetsuppdateringarna

Vår målsättning är att erbjuda en rolig och lärorik simundervisning för barn, från deras allra första simtag som små bebisar till dess att de bemästrar de olika simsätten när de blir lite äldre.