Covid-19

Angående covid-19

Sidan uppdaterades senast den 10 januari 2022.

Med anledning av den rådande pandemin kommer vi på den här sidan samla all information som rör simningen. Vi följer givetvis hela tiden utvecklingen och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten går ut med vilket gör att informationen kan komma att ändras.

Uppdaterade rutiner i samband med simskolan

Följande rutiner gäller i samband med simundervisningen i våra bassänger. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och följer dessa för att skapa en så bra och säker undervisningsmiljö som möjligt.

  • Kom endast till simningen om ni är helt friska. Vid minsta symptom stannar ni hemma och låter det gå några symptomfria dagar innan ni börjar simma igen. Vid missade lektioner går det bra att boka återsim på vår hemsida.
 
  • Endast en förälder/vuxen får följa med till simningen. Just nu tillåter vi alltså inte några fler besökare.
 
  • Då vi vill hålla nere antalet personer i lokalen har ni 15 minuter på er innan och efter lektionen för att byta om och duscha.
 
  • Se till att ha en god handhygien och tvätta händerna samt använd handsprit när ni kommer till bassängen. Handsprit finns i entrén.
 
  • Håll avstånd så gott det går och sprid ut er i omklädningsrummen samt inne i simhallen. I omklädningsrummen har vi satt ut desinfektionsmedel och pappersservetter så att var och en kan torka av sin sittyta.
 
  • I vissa av våra bassänger har vi specifika rutiner som hittas här nedan.


Habo gård, Lomma

  • På Habo gård får vi inte uppehålla oss i t ex entrén utan när ni kommer till badet går ni direkt till omklädningsrummet. Efter avslutat simpass är det viktigt att ni lämnar lokalen så fort ni är ombytta och klara.


Månstorps ängar, Västra Ingelstad

  • Vi får inte använda huvudingången för att komma till bassängen. Till vänster om huvudingången finns en nödutgång som vi nu ska använda istället.

Vår målsättning är att erbjuda en rolig och lärorik simundervisning för barn, från deras allra första simtag som små bebisar till dess att de bemästrar de olika simsätten när de blir lite äldre.